Hero Image

Aktuella utställningar

Nya Hisingsbron

Nu finns en ny utställning om Hisingsbron i Älvrummet. Den nya Hisingsbron kommer både vara lägre, kortare och bredare än Götaälvbron, med mer plats för att cykla och gå. Bron beräknas vara färdig för bil- och busstrafik 2020 och spårvagnstrafik 2021.

Läs mer och se filmen om nya Hisingsbron på www.hisingsbron.se

 

Framtiden är här

Göteborg blir en helt ny stad 2021. Se planerna hos oss och bilda dig en egen uppfattning om vad som är på gång. Hur skulle du vilja se din stad utvecklas?

 

Planprocessen

Hur går det till när ett nytt område växer fram eller när en parkeringsplats plötsligt blir en lummig park med lekplats? Följ hela processen i vår utställning i Älvrummet.

 

Västsvenska paketet

Utställningen berättar om hur paketet bidrar till ett hållbart och attraktivt Västsverige för dem som bor, arbetar eller etablerar företag här.

Läs mer på www.vastsvenskapaketet.se

 

Centralenområdet

Ca 140 000 människor passerar Centralen varje dag. Här ska en livfull och pulserande stadsdel växa fram med plats för 16 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder.

 

Frihamnen

I Frihamnen pågår mängder av händelser och aktiviteter som en del i att bygga en gemensam mötesplats, bland annat i den framväxande Jubileumsparken.

Läs mer på www.frihamnen.com

 

Masthuggskajen

Masthuggskajen ska utvecklas till ett område där urban puls blandas med lokal känsla, och koppla samman Linné och Majorna med stadskärnan.

Läs mer på www.masthuggskajen.se

 

Lindholmshamnen

Lindholmshamnen blir en modern, central och hållbar stadsdel, granne med glittrande vatten och internationell kreativitet.

Läs mer på www.lindholmshamnen.se

 

Skeppsbron

Det händer mycket på Skeppsbron just nu. I vår utställning kan du se göteborgarnas nya mötesplats vid älven växa fram i en animerad film.

 

BoStad 2021

Vår utställning i Samtalsrummet handlar om BoStad 2021 – en av de största satsningarna inför Göteborgs 400-årsjubileum.

Läs mer på www.bostad2021.se

 

Min Stad

Har du idéer om stadens framtid? Min Stad är en 3D-karta som ger dig möjligheten att se Göteborg ur ett verklighetstroget perspektiv. Här kan du skapa egna förslag på din stad utifrån dina drömmar – hur du vill uppleva kultur, sporta, mötas, cykla, bo, arbeta och så vidare.

 

Cityplanner

Cityplanner är ett 3D-verktyg som används av Göteborgs stadsplanerare. Här kan du bland annat kika på hur Västlänken kommer smälta in i Göteborg, hur extremt väder kan påverka vår stad och djupdyka i de planer som finns för staden.