Post Thumbnail

Det vill Älvrummets besökare veta

February 16, 2017

Hallå där Sara Carlsson, kommunikatör på Älvrummet! Vilka är det som besöker er?

De spontana besökarna är främst pensionärer, familjer eller personer som ska med Älvsnabben och har en stund över innan båten går. Vi får även besök av dem som ska till GöteborgsOperan.

Övrig tid tar vi emot bokade grupper för guidade visningar eller event kopplade till stadsutveckling. Det kan handla om besök från andra kommuner, skolklasser, privata företag och föreningar, eller Göteborgs Stads egna förvaltningar och bolag. Vi får även en del utländska besök, det sker oftast i samarbete med Green Gothenburg. De flesta kommer från Norge och Danmark men grupper från till exempel Australien och Sydafrika har också varit här. Vid ett tillfälle var Nordkorea på besök, det var lite speciellt och vi fick helt andra typer av frågor. 

Vad får ni för frågor?

Det som syns fysiskt framkallar extra många frågor, just nu är rivningen av Gasklockan väldigt aktuell. Många undrar om nya Hisingsbron och tågtunneln Västlänken. Det kommer också en hel del frågor om Frihamnen och Centralenområdet.

Västlänken är det projekt som upprör mest, många är rädda och oroliga över hur det ska påverka Göteborg. Karlavagnsplatsen däremot anses vara ett intressant projekt, där är det positiva tongångar.

Ibland får vi udda frågor om hur djup älven är, eller ironiska frågor utifrån en politisk agenda.

Vilka bemannar Älvrummet?

Vi är en basgrupp på ca 12 personer, vissa jobbar ofta, andra mer sällan. Det är en mix av studenter, pensionärer och deltidsarbetare som har en möjlighet och flexibilitet att jobba under våra olika öppettider. Att ha en mix av ålder och bakgrund bland dem som jobbar här är ett medvetet val.

 

Älvrummet har öppet måndag-torsdag kl. 15.00-19.00 och fredag-söndag kl. 11.00-15.00.