Post Thumbnail
August 16, 2018

7 september: Så påverkas du när infrastrukturen byggs om

Möjligheter, utmaningar och lösningar på hur du bäst tar dig fram

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035. För att klara det steget behöver även infrastrukturen byggas om, så att fler kan bo, verka och vistas i vår stad. Framtidens storstadsregion ger oss stora möjligheter men vägen dit innebär även hel del utmaningar. Vad betyder detta för just dig och din väg till och från jobbet?

Kom och lyssna till Anita Jisonsund från Göteborgs Stad, Trafikkontoret. Genom sitt föredrag skapar hon medvetenhet, kunskap och handlingsberedskap inför kommande förändringar i Göteborgs infrastruktur.

Anita har även med sig lösningar på hur du så enkelt som möjligt tar dig till och från jobbet under byggtid och hur du förbereder dig för en framtida storstad.

Kaffe och fralla från 07.30. Föredraget startar 07.45 och pågår 45 minuter. Evenemanget är kostnadsfritt, ingen föranmälan behövs.

Läs mer
Post Thumbnail
August 13, 2018

17 augusti: Mänskliga rättigheter – grunden för en hållbar stad

 

17 augusti ger Seroj Ghazarian, utvecklingsledare i mänskliga rättigheter i Göteborgs Stad, en intressant och tankeväckande föreläsning. Seroj kommer att prata om mänskliga rättigheter och hur de utgör grunden för en hållbar stad.

Kaffe och fralla serveras från kl. 07.30, Seroj kör igång kl. 07.45. Evenemanget är kostnadsfritt, ingen föranmälan krävs.

Läs mer
Post Thumbnail
June 5, 2018

Tisdag 26 juni: självplock hos Kajodlingen

Visste du att det ligger en stadsodling på en av Lindholmens pirer? Det är Kajodlingen som odlar grödor efter säsong och levererar grönsaker till både restauranger och privatpersoner.

Tisdag 26 juni kommer William och Jonas från Kajodlingen till Älvrummet för att berätta om hur de bidrar till att bygga en hållbar stad genom stadsodling. Därefter går vi till Kajodlingen för att se verksamheten på plats. Den som vill kan skörda kål och sallad till samma kilopris som eko-grönsaker i butik.

Tid: tisdag 26 juni kl. 16 i Älvrummet. Kort presentation, promenad och besök hos Kajodlingen.

Längd: en timme.

Anmälan: besöket är kostnadsfritt. Ingen föranmälan behövs.

Övrigt: du kan skörda kål och sallad hos Kajodlingen. Betalning med Swish, ta med egen påse! För frågor hör av dig till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Läs mer om Kajodlingen

Läs mer
Post Thumbnail
May 29, 2018

Fredag 15 juni: after work-cykling genom Älvstaden

Hur blir resultatet när en stad ändrar karaktär från historisk varvsmiljö till modern stad?

Fredag 15 juni tar Älvrummet med dig på en spännande after work-cykling med besök i historien, nutiden och framtiden. Vi gör stopp i Lindholmshamnen som håller på att växa fram, Kvillebäcken som är färdigbyggt och Frihamnen där framtidens stad kommer att ta form. Turen avslutas i Volvo Ocean Race Village i Frihamnen.

 

Tid: Fredag 15 juni, samling vid Stenpiren eller Älvrummet. Stenpiren: samling kl 16.00. Gemensam färja kl. 16.04 över älven till samlingen vid Älvrummet. Älvrummet: samling vid entrén mot Lindholmshamnen kl. 16.10. Cyklingen startar kl. 16.15. Kom i tid!

 Längd: turen tar ca 1,5 timme.

Anmälan: turen är kostnadsfri. Ingen föranmälan behövs.

Övrigt: du behöver egen cykel. Turen avslutas i Race Village där det finns möjlighet att köpa mat och dryck. För frågor hör av dig till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Läs mer
Post Thumbnail
May 17, 2018

Guidad tur 6 juni: Älvstaden från vattnet

Att uppleva Älvstaden från vattnet är verkligen något speciellt! På Sveriges nationaldag onsdag 6 juni har du en unik möjlighet att åka med M/S Glenn på Göta älv och få en guidad tur genom Älvstaden. Turen erbjuds vid två tillfällen, kl 12 och kl 14.

 

Plats: samling i Älvrummet kl 12 med avfärd 12.15 respektive samling kl 14 med avfärd 14.15.

Längd: turen tar ca en timme.

Anmälan: turen är kostnadsfri. Anmäl dig via e-post till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Övrigt: M/S Glenn har glastak som skyddar för väder och vind. Älvrummet bjuder på fika efter avslutad tur.

Läs mer
Post Thumbnail
May 14, 2018

Rundvandring i Lindholmshamnen

Onsdag 23 maj kl. 16.45-19.00 finns representanter från Lindholmshamnen i Älvrummet för ett panelsamtal om projektet. Därefter väntar en rundtur i området, med besök i visningslägenhet. Detta är ett öppet event där ingen föranmälan behövs. Vi inleder med fika som serveras från 16.45.

 

När? Onsdag 23 maj kl.16.45-19.00

Vad? Tema Lindholmshamnen, vi bjuder på fika

Var? Älvrummet

Hur? Drop-in

Program? Kort panelsamtal om projektet. Därefter rundtur i området och besök i visningslägenhet.

 

 

Läs mer
Post Thumbnail
May 2, 2018

Följ Göteborgsvarvet från Älvrummet

Lördag 19 maj är det dags för årets största löparfest Göteborgsvarvet. Loppet, som är 21 km långt, går genom flera av Älvstadens områden. Efter drygt halva sträckan passerar löparna Lindholmshamnen 100 meter från Älvrummet. Kombinera påhejning av löparna med ett besök i Älvrummet. Vi bjuder på fika och livesänder hela loppet på storbildsskärm!

 

Älvrummet har öppet kl. 12-17 den 19 maj.

 

Läs mer
Post Thumbnail
April 18, 2018

Ta en VR-promenad på framtidens Skeppsbron

Är du nyfiken på hur staden kommer att se ut i framtiden? Genom Virtual Reality (VR) är det nu möjligt att ta del av planerna för Skeppsbron. Med VR-glasögonens hjälp kan du ta en promenad i de planerade kvarteren, strosa längs kajen och titta in i det nya parkeringsgaraget under vattnet.

 

När? Onsdag 25 april kl.16.30-19.00

Vad? Tema Skeppsbron, vi bjuder på kaffe och smörgås

Var? Älvrummet

Hur? Drop-in

Program? Kort presentation av projektet kl. 17 och 18. Möjlighet att testa VR-glasögon och ställa frågor hela kvällen.

 

Med blicken vänd mot framtiden

Läs mer
Post Thumbnail
April 13, 2018

Göteborgs stadslinbana på samråd

Fram till den 22 maj finns planerna för Göteborgs stadslinbana för samråd på Älvrummet. Du kan både ta del av och tycka till om planerna.

Under perioden för samråd är tre samrådsmöten i form av Öppet hus inplanerade:

  • 17/4     SDF Lundby, lokal Piren, Vågmästaregatan 1A
  • 24/4    Lindholmen Science Park, Visual arena, Lindholmspiren 3-5
  • 8/5      Stadsbyggnadskontoret, plan 1, Köpmansgatan 20

Tid: kl 17-20

 

Se filmen som visar Göteborgs stadslinbana

Läs mer
Post Thumbnail
March 23, 2018

Parkeringsläget på Lindholmen

Det händer med parkeringsplatserna

Älvrummet får många frågor om vad som händer med parkeringsplatserna på Lindholmen i takt med att området utvecklas. Vi har bjudit in Göteborgs Stads Parkering som kommer att berätta om vilka förändringar som är på gång och hur du bäst parkerar på Lindholmen nu och i framtiden.  Informationen vänder sig i första hand till dig som bor, jobbar eller ofta rör dig på Lindholmen.

Datum: torsdag 12 april och onsdag 18 april. Tid: kaffe från kl. 07.30. Information kl. 08.00-08.40.

Läs mer