Post Thumbnail
October 5, 2018

Jorden runt med Kapten Kryp, Tempus och planetskötarna

Hur tar vi hand om vår planet så att vi kan skapa en hållbar stad att leva i nu och i framtiden?

Torsdag 1 november välkomnar vi novemberlediga barn och vuxna till en spännande föreställning i Älvrummet. Vi får följa med Kapten Kryp som reser runt jorden ända till Amazonas och träffar olika djur som lever i det vilda. Under resans gång blir Kapten Kryp alltmer inspirerad att vilja bli planetskötare – kanske kan han inspirera dig också?

  • Plats: Älvrummet, Lindholmspiren 3-5
  • Tid: föreställningen ges vid två tillfällen, kl 11.00 och 13.30
  • Anmälan: anmälan via e-post till alvrummet@alvstranden.goteborg.se Du kan boka max tre platser. Uppge “Kapten Kryp” i ämnesraden, vilken föreställning ni vill gå på (kl. 11.00 eller 13.30), antal personer (max tre) och namn på den som bokar.
  • Kostnad: föreställningen är kostnadsfri.
Läs mer
Post Thumbnail
September 20, 2018

Ola Serneke: Karlastaden – från idé till verklighet

Karlastaden med Karlatornet är ett av landets mer spektakulära stadsbyggnadsprojekt. Stadsdelen växer just nu fram på Lindholmen och kommer att förändra Göteborgs silhuett. Varifrån kom idén? Hur högt blir Karlatornet? Och hur kommer livet mellan husen i Karlastaden att se ut?

Kom till Älvrummet fredag 12 oktober och lyssna till Ola Serneke från bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget Serneke. Ola kommer att berätta om vägen från den ursprungliga idén till arbetet som just nu pågår för att resa Nordens högsta byggnad Karlatornet.

Kaffe och fralla från 7.30, Ola kör igång kl. 8. Evenemanget är kostnadsfritt. Välkommen!

Läs mer
Post Thumbnail
September 11, 2018

Ringön: kontraster, utveckling och guldkorn

Skriv upp fredag 21 september i kalendern! Då kommer projektet Saltet på Ringön till Älvrummet och berättar om Ringön – en omtalad stadsdel full av kontraster, som många hört talas om men ännu inte besökt. Vad gör Ringön speciellt? Hur kommer stadsdelen att utvecklas? Och vilka guldkorn finns? Saltet rätar ut alla frågetecken den 21 september.

Kaffe och fralla från 7.45, Saltet kör igång kl. 8. Evenemanget är kostnadsfritt. Välkommen!

Läs mer
Post Thumbnail
August 16, 2018

7 september: Så påverkas du när infrastrukturen byggs om

Möjligheter, utmaningar och lösningar på hur du bäst tar dig fram

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035. För att klara det steget behöver även infrastrukturen byggas om, så att fler kan bo, verka och vistas i vår stad. Framtidens storstadsregion ger oss stora möjligheter men vägen dit innebär även hel del utmaningar. Vad betyder detta för just dig och din väg till och från jobbet?

Kom och lyssna till Anita Jisonsund från Göteborgs Stad, Trafikkontoret. Genom sitt föredrag skapar hon medvetenhet, kunskap och handlingsberedskap inför kommande förändringar i Göteborgs infrastruktur.

Anita har även med sig lösningar på hur du så enkelt som möjligt tar dig till och från jobbet under byggtid och hur du förbereder dig för en framtida storstad.

Kaffe och fralla från 07.30. Föredraget startar 07.45 och pågår 45 minuter. Evenemanget är kostnadsfritt, ingen föranmälan behövs.

Läs mer
Post Thumbnail
August 13, 2018

17 augusti: Mänskliga rättigheter – grunden för en hållbar stad

 

17 augusti ger Seroj Ghazarian, utvecklingsledare i mänskliga rättigheter i Göteborgs Stad, en intressant och tankeväckande föreläsning. Seroj kommer att prata om mänskliga rättigheter och hur de utgör grunden för en hållbar stad.

Kaffe och fralla serveras från kl. 07.30, Seroj kör igång kl. 07.45. Evenemanget är kostnadsfritt, ingen föranmälan krävs.

Läs mer
Post Thumbnail
June 5, 2018

Tisdag 26 juni: självplock hos Kajodlingen

Visste du att det ligger en stadsodling på en av Lindholmens pirer? Det är Kajodlingen som odlar grödor efter säsong och levererar grönsaker till både restauranger och privatpersoner.

Tisdag 26 juni kommer William och Jonas från Kajodlingen till Älvrummet för att berätta om hur de bidrar till att bygga en hållbar stad genom stadsodling. Därefter går vi till Kajodlingen för att se verksamheten på plats. Den som vill kan skörda kål och sallad till samma kilopris som eko-grönsaker i butik.

Tid: tisdag 26 juni kl. 16 i Älvrummet. Kort presentation, promenad och besök hos Kajodlingen.

Längd: en timme.

Anmälan: besöket är kostnadsfritt. Ingen föranmälan behövs.

Övrigt: du kan skörda kål och sallad hos Kajodlingen. Betalning med Swish, ta med egen påse! För frågor hör av dig till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Läs mer om Kajodlingen

Läs mer
Post Thumbnail
May 29, 2018

Fredag 15 juni: after work-cykling genom Älvstaden

Hur blir resultatet när en stad ändrar karaktär från historisk varvsmiljö till modern stad?

Fredag 15 juni tar Älvrummet med dig på en spännande after work-cykling med besök i historien, nutiden och framtiden. Vi gör stopp i Lindholmshamnen som håller på att växa fram, Kvillebäcken som är färdigbyggt och Frihamnen där framtidens stad kommer att ta form. Turen avslutas i Volvo Ocean Race Village i Frihamnen.

 

Tid: Fredag 15 juni, samling vid Stenpiren eller Älvrummet. Stenpiren: samling kl 16.00. Gemensam färja kl. 16.04 över älven till samlingen vid Älvrummet. Älvrummet: samling vid entrén mot Lindholmshamnen kl. 16.10. Cyklingen startar kl. 16.15. Kom i tid!

 Längd: turen tar ca 1,5 timme.

Anmälan: turen är kostnadsfri. Ingen föranmälan behövs.

Övrigt: du behöver egen cykel. Turen avslutas i Race Village där det finns möjlighet att köpa mat och dryck. För frågor hör av dig till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Läs mer
Post Thumbnail
May 17, 2018

Guidad tur 6 juni: Älvstaden från vattnet

Att uppleva Älvstaden från vattnet är verkligen något speciellt! På Sveriges nationaldag onsdag 6 juni har du en unik möjlighet att åka med M/S Glenn på Göta älv och få en guidad tur genom Älvstaden. Turen erbjuds vid två tillfällen, kl 12 och kl 14.

 

Plats: samling i Älvrummet kl 12 med avfärd 12.15 respektive samling kl 14 med avfärd 14.15.

Längd: turen tar ca en timme.

Anmälan: turen är kostnadsfri. Anmäl dig via e-post till alvrummet@alvstranden.goteborg.se

Övrigt: M/S Glenn har glastak som skyddar för väder och vind. Älvrummet bjuder på fika efter avslutad tur.

Läs mer
Post Thumbnail
May 14, 2018

Rundvandring i Lindholmshamnen

Onsdag 23 maj kl. 16.45-19.00 finns representanter från Lindholmshamnen i Älvrummet för ett panelsamtal om projektet. Därefter väntar en rundtur i området, med besök i visningslägenhet. Detta är ett öppet event där ingen föranmälan behövs. Vi inleder med fika som serveras från 16.45.

 

När? Onsdag 23 maj kl.16.45-19.00

Vad? Tema Lindholmshamnen, vi bjuder på fika

Var? Älvrummet

Hur? Drop-in

Program? Kort panelsamtal om projektet. Därefter rundtur i området och besök i visningslägenhet.

 

 

Läs mer
Post Thumbnail
May 2, 2018

Följ Göteborgsvarvet från Älvrummet

Lördag 19 maj är det dags för årets största löparfest Göteborgsvarvet. Loppet, som är 21 km långt, går genom flera av Älvstadens områden. Efter drygt halva sträckan passerar löparna Lindholmshamnen 100 meter från Älvrummet. Kombinera påhejning av löparna med ett besök i Älvrummet. Vi bjuder på fika och livesänder hela loppet på storbildsskärm!

 

Älvrummet har öppet kl. 12-17 den 19 maj.

 

Läs mer